Tips för håret!

Som vanligt på måndagar har vi gjort Bli Ny till KK! Strålande väder så det blev en fin utomhus shoot i solen. Med duktiga kollegor och en fin kandidat blev detta en bra start på veckan. Vaknade med en bad hair day, som vanligt på måndagar. Passade idag på att ställa lite frågor till vår superduktiga Bli Ny frisör, Peter hur man ska sköta om sitt hår nu på vintern. Jag erkänner att jag inte är så supernoga med mitt eget hår. Peter sa att man ska göra precis med håret som man gör med huden, anpassa produkterna efter årstiderna. På vintern ska du tilföra mer fukt till håret, som
aren solskydd osv. På sommaren när solen lyser får vi b-vitamn från den och det hjäper till att göra håret starkare. När det blir kallare ute blir luften torrare, torr luft suger fukten från ditt hår villket resulterar i statiskt och frissigt hår. Så nyckelordet är alltså fukt! En annan sak jag fick veta att man ska undvika på vintern är volymshampo, det hade jag ingen aning om, (används flitigt av mig vid varje tvätt här hemma) anledningen är att de inehåller salter och magnesium som trokar ut håret. Vill man ha volym på vintern är det därför bättre att jobba in produker efter håret är tvättat. Ni ser, man lär sig nått nytt varje dag!

20121112-205603.jpg
Moisture Velvet från Shu Eumura är det perfekta shampot enligt Peter, innehåller mängder med fukt! Vill du ha statkare hår är en proteinspray ett bra alternativ!!

Annons

En reaktion till “Tips för håret!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s