Soppa och Pesto!

Fick några frågor i inboxen på insta ang recept på bilden jag lade upp! När jag lagar mat så följer jag i stort sett aldrig recept, inbland kan jag skumma igenom något för att få lite inspiration men som sagt följer aldrig til punkt och pricka. Så här kommer det lite på en höft..


Mortosoppa // ca 6 stora portioner.

 • Ca 12 skalade morötter
 • Ca 2 lökar
 • 1 röd chili
 • 1 vitlök
 • 1 grönsaksbuljontärning
 • 2 msk kantarellfond
 • 1 burk cocosmjölk
 • En bit färsk ingefära (beror på hur stark du vill ha soppan)
 • Smaka av med salt och peppar

Fräs lök,vitlök (jag hackar de fint) och chili i grytan, tillsätt fond och buljong.

Häll i morötter i grytan(också de skär jag fint) låt koka tills dehar mjuknat. I med cocosmjölken och låt koka upp igen,ca 10-15 min. Riv ner ingefära. Kör allt med stavmixern till önskad konsistens på soppan! Voila klart!

Nu till det bästa, man vill ju ofta ha en smögås eller nått till soppan! Jag har alltid en bruk i kylen med detta gröna guld! ÄrtPesto! 

 • 1 påseFrysta ärtor (som du tinat)
 • Ca 2 dlRapsolja eller en olivolja som inte är för skarp i smaken.
 • Ca 2 dl Solrosfrön
 • Ca 2 Vitlöksklyftor
 • Ca 1 Rödchili
 • Lite spenat
 • Salt & Peppar

Kör allt i en blender tills du fått önskad konsistens, ev släng i en skvätt vatten. Denna pesto har jag både till pasta, på mackan, i wrap eller till en sallad! Nyttig och supergod! Och billig att laga!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s